Caută
Close this search box.

Încă un deputat PSD pleacă din partid şi se înscrie în Pro România

pro românia

Deputatul PSD Nicolae Georgescu și-a anunțat demisia din partidul condus de Liviu Dragnea și s-a înscris în PRO România, acuzând că valorile de stânga au ajuns să fie reprezentate în Argeș de un personaj precum Cătălin Rădulescu, supranumit ”deputatul mitralieră”.

”Am decis să mă alătur unei echipe pe care o cunosc și în care mă regăsesc în ceea ce privește respectarea principiilor social-democrate adevărate. Sunt dezamăgit că în județul Argeș am ajuns ca valorile de stânga să fie reprezentate de un personaj precum Cătălin Rădulescu – ”Mitralieră”.

Voi susține lista PRO România pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, pentru că am încredere că oameni precum comisarul european Corina Crețu vor ști să se bată la Bruxelles pentru a aduce mai multe fonduri europene necesare inclusiv dezvoltării județul Argeș”, a declarat Nicolae Georgescu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Pro România.

În prezent, PRO România are un număr de 22 de deputați în Camera Deputaților, se mai precizează în comunicat.

Coaliția PSD-ALDE a pierdut încă de anul trecut majoritatea în Camera Deputaților, unde nu poate adopta nicio lege importantă fără sprijinul UDMR sau al minorităților. În acest context, zilele următoare vor fi supuse votului Camerei Deputaților modificările aduse Codului Penal. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă ar putea veni în parlament cu restructurarea Guvernului dacă președintele Klaus Iohannis va refuza numirea miniștrilor propuși: Eugen Nicolicea la Justiție, Oana Florea la Fonduri europene și Tit Liviu Brăiloiu la Românii de pretutindeni.

În ceea ce-l privește pe deputatul Cătălin Rădulescu, supranumit ”mitralieră”, acesta a ajuns în ultimul timp unul dintre principalele instrumente folosite de Liviu Dragnea pentru demonizarea adversarilor din interiorul partidului și este, totodată, parlamentarul PSD cu cele mai multe inițiative legislative antijustiție. Cele mai multe dintre aceste inițiative au fost adoptate de Parlament, cu vopturile PSD, ALDE și UDM, dar au fost respinse de Curtea Constituțională la sesizarea opoziției sau a președintelui Iohannis. Rădulescu a fost condamnat în decembrie 2016 la închisoare cu suspendare pentru infracțiuni de corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri