Caută
Close this search box.

Tăriceanu a dat mâna cu Pence la fel ca Dragnea cu Trump: plătind

tăriceanu

ALDE a contractat cu câteva zile înainte de vizita lui Călin Popescu Tăriceanu în Statele Unite serviciile unui firme de lobby, rezultă din contractul înregistrat oficial în data de 8 aprilie, pe site-ul Departamentului de Justiție.

Contractul, în valoare de 50.000 de dolari, plătibili în trei tranșe, prevede fără echivoc faptul că firma de consultanță se obligă să aranjeze ”întâlniri între reprezentanții ALDE România cu oficiali guvernamentali în timpul săptămânii din 8 aprilie”.

Senatul a anunțat oficial, miercuri dimineața, că președintele Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit marți, 9 aprilie, la Washington, cu Mike Pence, vicepreședinte SUA și președinte ex-officio al Senatului SUA și cu gen.lt.(r) Keith Kellogg, consilierul pentru securitate națională al vicepreședintelui SUA.

Contractul este semnat de firma de lobby Mercury Public Affairs LLC și Keystone Strategic Advisers LLC, reprezentantul ALDE. Din partea Keystone Strategic Advisers, contractul este semnat de Vladimir Petrovic în data de 5 aprilie, deci cu câteva zile înainte de vizita lui Tăriceanu în Statele Unite.

.O primă tranșă în valoare de 10.000 de dolari a trebuit plătită simultan cu prestarea serviciului, alte două tranșe în valoare de 20.000 de dolari urmând să fie plătite fiecare pe data de 5 mai și 5 iunie 2019.

Vladimir Petrovic a fost ambasadorul Serbiei în SUA, potrivit unui comunicat publicat de Keystone într-o publicație de profil. Ulterior a lucrat în calitate de consultant pentru guvernatorul de Michigan, Jennifer Granholm, dar și în campania pentru un loc în Senat a viitorului președinte Barack Obama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri