Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: Certurile nu ne ajută. Guvernul a reconsiderat relația cu Primăria Capitalei VIDEO

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a postat un video pe facebook, unde a declarat că admnistrarea nu se face cu certuri, iar Guvernul a reconsiderat relația cu Primăria Capitalei.

Au fost trei ani grei, dar realizările îmi dau putere să merg înainte şi să spun tuturor, inclusiv reprezentanţilor Guvernului, că o capitală bine administrată înseamnă o ţară bine administrată şi că certurile permanente nu ne ajută nici pe noi să fim eficienţi, nici pe cetăţeni, care – pe bună dreptate – aşteaptă rezultate concrete. Eu sunt om de echipă şi am dovedit că am luat atitudine atunci când promisiunile făcute în faţa oamenilor nu mai reprezentau o prioritate.

Apreciez că în ultima perioadă Guvernul a reconsiderat relaţia cu Primăria Capitalei şi se încearcă repararea întârzierilor de anul trecut. În ciuda contestării permanente, fără logică şi fără argumente, cu ură şi minciună, a celor de la USR şi PNL, noi încercăm şi în mare parte reuşim să mişcăm din loc proiecte înţepenite de ani de zile„, este mesajul transmis de Gabi Firea.

Opoziţia încearcă prin orice mijloace să acrediteze ideea că actuala administraţie nu a făcut nimic în Bucureşti, s-au schimbat multe lucruri în bine, în special în domeniile: sănătate, transport în comun sau consolidări.

Astfel, primarul a precizat că două noi spitale şi-au deschis porţile anul trecut: Spitalul de copii ”Dr. Victor Gomoiu” şi ambulatoriul integrat al acestuia, precum şi Spitalul de ortopedie Foişor.

De asemenea, au fost inaugurate corpuri şi secţii noi la câteva spitale, iar în cele 19 unităţi medicale administrate de PMB s-au realizat modernizări şi reabilitări în valoare de peste 10 milioane de euro, iar în aparatura medicală s-au investit 40 de milioane de euro. Au fost achiziţionate 106 ambulanţe, au fost dotate cabinetele medicale şcolare şi există un program pentru subvenţionarea consultaţiilor stomatologice şi aplicarea aparatelor ortodontice pentru elevi.

În ceea ce priveşte transportul în comun, au fost achiziţionate 400 de autobuze Euro 6 şi sunt în curs de finalizare lucrările de delimitare a culoarului dedicat tramvaielor pentru liniile: 1, 10, 21, 32 şi 41.

Firea a menţionat că au fost finalizate proiecte precum: Pasajul rutier de la Piaţa Sudului sau reabilitarea liniilor de tramvai din Bulevardul Liviu Rebreanu, Şoseaua Iancului şi Şoseaua Pantelimon. Au fost deblocate şi sunt în derulare lucrări la Şos Fabrica de Glucoză, Pod Ciurel şi Prelungirea Ghencea, iar printre proiectele noi se numără: pasajele Colentina-Doamna Ghica, Andronache, Petricani, faza a II-a a proiectului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, pasajul suprateran peste calea ferată din zona Nisipoasa.

Primarul a adăugat că peste 80.000 de bucureşteni au beneficiat în 2018 de sprijin financiar, iar din 2017 până în prezent s-au acordat stimulente financiare în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri