Caută
Close this search box.

Adrian Năstase: PSD continuă, în ciuda greșelilor făcute, în ciuda rezultatelor dezastruoase din ultima vreme

Adrian Năstase

Apel către social-democrați făcut de Adrian Năstase, fostul premier și lider al PSD. E un apel lansat după ce partidul a pierdut foarte mult în urma alegerilor europarlamentare. 

„Apel către social-democrați. Noi, semnatarii acestui apel, ne adresăm actualilor și foștilor membri ai Partidului Social Democrat, simpatizanților acestuia, tuturor celor care împărtășesc valorile social-democrației, precum și celor care consideră că România are nevoie, in continuare, de un partid politic de stânga modern si puternic.
În fața eșecului politic al PSD în alegerile pentru Parlamentul European, considerăm că este datoria noastră morală să sprijinim principalul partid al stângii să iasă din criza în care se află.

O spunem cu tărie, pentru a evita confuziile: nu suntem o disidență în interiorul PSD, nu dorim să constituim un partid în interiorul partidului. Nu suntem animați de dorința de a dobândi înalte demnități în statul român. Nu suntem noi cei care trebuie să personifice adaptarea PSD la noile realități. Însă, dorim și credem că este posibilă refondarea Partidului Social Democrat, pentru a juca în continuare un rol decisiv pentru progresul României. Misiunea uriașă a reclădirii stângii românești are nevoie de toate resursele umane disponibile, de toate mințile și sufletele oamenilor de stânga. Suntem împotriva oricăror acțiuni de revanșă ori răzbunare. „Să mergem împreună!” este și dorința noastră sinceră”, se arată în apelul făcut de fostul premier.

„PSD a trecut prin diferite crize. E momentul, după alegerile europarlamentare, să se facă o analiză, dar mai ales să se ia decizii și să se treacă la acțiune. Am spus foarte clar că eu nu am încurajat și nu încurajez ideea creării unui nou partid, dar cred că e important să trecem dincolo de această tăcere vinovată a simpatizanților PSD și să arătăm că sprijinim ideea unui echilibru politic în țară, care acum e afectat de această creștere a unei drepte radicale, uneori cu creșteri talibane. Eu cred că e important să echilibrăm viața politică prin existența unui partid puternic de stânga, o social-democrație capabilă să ofere și formule de guvernare moderne, legate de obiectivele europene și euroatlantice. PSD continuă în ciuda greșelilor făcute, în ciuda rezultatelor dezastruoase din ultima vreme. Continuă să fie o speranță pentru foarte mulți oameni din România. Anumite persoane trebuie să facă un pas în spate, trebuie să vină tineri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri