Caută
Close this search box.

Dan Barna confirmă spusele lui Orban. Când va fi depusă moţiunea contra Guvernului Dăncilă

usr

Președintele USR, Dan Barna, anunţă când va fi depusă moțiunea de cenzură a opoziției. Anunțul a fost făcut după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Barna a spus că delegația a discutat cu șeful statului și despre scenariile de după moțiunea care va fi depusă săptămâna viitoare, în cazul în care aceasta trece în Parlament.

„Am încercat să analizăm și calendarul posibil pe marginea moțiunii de cenzură, pe care opoziția o va depune cel mai probabil săptămâna viitoare.

În situația în care moțiunea va trece, vom discuta despre un guvern interimar sau un nou guvern. Alegerile anticipate după prezidențiale sunt o necesitate și asta i-am transmis și președintelui, pentru că altfel am rămâne captivi ai unei majorități parlamentare care nu mai funcționează în România.

Am transmis că vom susține orice variantă a unui Guvern non PSD. Plus alegerea primarilor în două tururi și acea corectare a OUG 114”, a spus Dan Barna, marți, la Cotroceni.

El a vorbit și despre revizuirea Constituției în urma referendumului pe justiție din 26 mai și a spus că ar trebui să fie inclusă în Legea fundamentală și inițiativa „Fără penali în funcții publice” a USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri