Caută
Close this search box.

Noul cabinet condus de Maia Sandu ar urma să se întrunească în această dimineaţă

maia sandu

Guvenul Republicii Moldova condus de Maia Sandu se va întruni luni în şedinţă începând cu ora 11.00.

Şedinţa se va desfăşura la sediul parlamentului, a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă. Ea nu a indicat de ce şedinţa guvernului se va desfăşura la parlament, dar se pare că miniştrii noului executiv nu au acces în sediul guvernului.

Maia Sandu a acuzat Partidul Democrat, formaţiunea lui Vlad Plahotniuc, că ar dirija blocajul din instituţiile publice.

„Ne dorim ca funcționarii publici să aibă o singură autoritate: legea. Știm că în ultimii ani ați fost presați să îndepliniți ordinele primite de la Partidul Democrat, iar acest lucru nu e normal într-un stat democratic”, a spus Maia Sandu.

„Noi, miniștrii din noul Guvern, vom desființa controlul politic asupra instituțiilor, așa încât dumneavoastră să vă îndepliniți atribuțiile doar în concordanță cu ce e scris în lege”, a adăugat ea.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat în această dimineaţă şi Parlamentul a fost dizolvat printr-o decizie a Curţii Constituţionale de la Chişinău. Curtea a luat aceaste măsuri după ce preşedintele Dodon a refuzat să dizolve Parlamentul. Pe de altă parte, Uniunea Europeană a îndemnat la calm şi la găsirea unei soluţii prin dialog.

Suspendarea preşedintelui Igor Dodon este una temporară iar interimatul va fi asigurat de prim-ministrul Pavel Filip.

CCM a decis suspendarea președintelui Igor Dodon deoarece acesta a refuzat deliberat să dizolve sâmbătă Parlamentul și să stabilească data alegerilor anticipate, conform unei decizii a Curţii emise vineri.

Problema este, însă, credibilitatea Curţii Constituţionale din Republica Moldova.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri