Caută
Close this search box.

Atac armat în California! Trei persoane au fost ucise la Festivalul Usturoiului din Gilroy

Cel puțin trei persoane au fost ucise și cel puțin 11 au fost rănite în urma unui atac armat la un food festival din California, a raportat presa americană, potrivit BBC.

Festivalul Usturoiului din Gilroy era pe punctul de a se încheia duminică seara, când au fost trase focuri de armă. Era „un om bărbat alb în jurul vârstei de 30 de ani care a tras cu o pușcă”, a declarat Julie Contreras, martorul ocular, pentru NBC.

Filmulețul postat pe social media a arătat că oamenii fug de la festival, la 48 km sud de San Jose. Poliția a declarat că scena este „încă activă”. „Nu este altceva decât oribil”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul din California. Președintele american Donald Trump a scris de asemenea despre împușcături, îndemnând oamenii să „fie atenți și siguri”. Consilierul orașului Gilroy, Dion Bracco, a declarat pentru mai multe mass-media din SUA că trei persoane au fost declarate moarte. Cel puțin 11 persoane, unele aflate într-o stare critică, au fost tratate pentru leziuni, a declarat purtătorul de cuvânt al sistemului de sănătate publică din Santa Clara Valley. Centrul medical al districtului Santa Clara a internat până în prezent cinci victime, raportează CBS. Doi pacienți sunt tratați la un centru medical de la Universitatea Stanford, potrivit CNN.

Michael Paz, de 72 de ani, vânzător de pălării la festival, a declarat pentru „San Francisco Chronicle” că a văzut un bărbat înarmat cu o pușcă de asalt rapid. „El a venit pregătit să tragă pentru că purta o vestă protectoare”, a spus Paz. „Începea să tragă spre stânga, împușca direct, fără nici un scop special”. În timp ce polițiștii s-au năpustit asupra atacatorului și au fost trase împușcături, participanții la festival s-au aruncat la pământ, a spus Paz.

„A fost un foc automat”, a declarat Contreras pentru NBC Bay Area. „L-am văzut împușcând în toate direcțiile. Nu vroia să vadă pe nimeni în mod specific”. „A fost doar la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga. Cu siguranță era pregătit pentru ceea ce făcea”. Evenny Reyes, în vârstă de 13 ani, a fost printre cei care au fost surprinși când focurile de armă au izbucnit la ora locală 17:30 (ora 00:30 GMT luni). „Plecam și am văzut un tip cu o bandană legată în jurul piciorului pentru că a fost împușcat”, a declarat ea pentru „San Jose Mercury News”.

Festivalul Usturoiului din Gilroy are loc anual din 1979. Christmas Hill Park, unde a avut loc evenimentul, interzice armele de orice fel, potrivit site-ului festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri