Numărul total al celor arestați de Regimul Putin a ajuns la peste 1000, transmite France Presse, citând estimările unor organizații nonguvernamentale rusești. Manifestanţii participau la un protest neautorizat, în faţa primăriei din Moscova, cerând alegeri libere, informează France Presse.

Opoziţia rusă a chemat la manifestaţie pentru a protesta împotriva respingerii candidaturilor reprezentanţilor săi la alegerile locale din septembrie.

Potrivit unui jurnalist al AFP, cel puţin 50 de persoane au fost arestate în timp ce protestatarii se adunau pentru mitingul planificat la ora 14.00 locală (11.00 GMT). Organizatorii au anunţat numeroase alte arestări.

Cu câteva ore înaintea manifestaţiei, mai mulţi opozanţi au fost arestaţi, printre care Dmitri Gudkov, care a declarat vineri că „miza depăşeşte alegerile locale”. „Este vorba de a şti dacă în Rusia de astăzi este posibil să se facă legal politică”, a spus el.

Domiciliile şi sediile de campanie ale mai multor candidaţi excluşi au fost percheziţionate înainte, iar miercuri principalul opozant al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a fost trimis în închisoare pentru 30 de zile, pentru „încălcarea regulilor manifestaţiilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =