Caută
Close this search box.

Vrancea: O fetiță de 11 ani și mama ei, atacate de urs. Acestea au ajuns în stare gravă la spital

O fetiță în vârstă de 11 ani și mama ei au fost atacate și rănite, vineri, de o ursoaică, în timp ce se aflau cu oile la păscut în comuna Vizantea-Livezi, din județul Vrancea. Cele două au fost transportate la spital, transmite MEDIAFAX.

Potrivit autorităților din comună, incidentul a avut loc vineri dimineață. Ursoaica a atacat prima dată copilul, dar intervenția mamei i-a salvat viața. Fata a scăpat cu câteva răni, însă femeia a fost mușcată de picioare și a ajuns în stare gravă la spital.

Vineri dimineață s-a întâmplat, nu în pădure, ci foarte aproape de localitatea Livezi, este un teren în extravilanul localității. Femeia era cu oile pe deal, cu ea era și fata ei de 11 ani. Ursul a mușcat-o pe mamă în zona picioarelor, pe fetiță a mușcat-o de spate. Ele au țipat și au avut noroc că ursoaica era cu puii. Puii au fugit și ursoaica s-a luat după ei. Cele două victime au fost transportate la spitalul din Vidra cu mașina viceprimarului. Era mult sânge, când a ajuns la spital femeia nu a mai putut să meargă, îi amorțiseră picioarele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre angajatele Primăriei Vizantea-Livezi.

Localnicii spun că din cauza urșilor le este frică să mai iasă din case. În zona în care au fost atacate mama și fiica, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. De asemenea, joi seara un alt urs a intrat în mai multe gospodării. Astfel de vizite nedorite se întâmplă frecvent, spun localnicii.

Tot acolo, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. Ulterior, s-au organizat vânători, nu știm dacă au prins ursul ucigaș. Nouă ne este frică, aseară, de exemplu, un urs a intrat într-o casă. Lumea este speriată, urșii trec frecvent prin grădini. Anul acesta nu prea au ce să mănânce în pădure și coboară în sate”, s-a plâns o localnică.

După ultimele incidente, localnicii vor solicita autorităților să elibereze o autorizație de împușcare a urșilor periculoși.

Un răspuns

  1. Ti-ai dracoli cu ursii vostri si cu protectia voastra pentru animale, in detrimentul oamenilor. Austria si Germania cu paduri imense nu au nici macar un singur urs. Cui folosesc acesti ursi lasati liberi care au facut sute de victime, politicienilor de cacat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri