Caută
Close this search box.

Metode à la russe!!! Anchetă deschisă împotriva polițiștilor ruși după ce au bătut o femeie

Ministerul de Interne al Rusiei a deschis o anchetă luni, după ce un videoclip care arăta un polițist revoltat care a lovit o femeie în stomac în timpul unui protest pentru alegerile libere a devenit viral, potrivit AFP.

Videoclipul, care are peste 360.000 de vizualizări, arată o tânără târâtă de patru polițiști mascați, cu unul dintre ei lovind-o în stomac, fără un motiv aparent. Imaginile au provocat ultraj în mass-media și pe rețelele de socializare.

Într-un interviu acordat site-ului Mediazona, femeia – Daria Sosnovskaya, în vârstă de 26 de ani, a declarat că a fost târâtă de poliție pentru că a protestat pentru reținerea unui bărbat cu handicap. „Polițiștii au început să alerge spre mine”, a spus ea pe site. „A fost extrem de neplăcut. Am avut imediat crampe peste tot, nu am putut respira”, a spus ea. Ea a spus că apoi a fost dusă împreună cu alți deținuți la o secție de poliție, unde nu a avut acces la un avocat timp de câteva ore înainte de a fi eliberată cu un avertisment.

Ministerul de interne a declarat că a deschis o anchetă internă a cazului, promițând că „cei care sunt vinovați vor trebui să se confrunte cu responsabilitatea”.

Decizia de a bloca candidații opoziției să candideze la alegerile pentru Duma din Moscova a determinat un val de proteste care sunt printre cele mai mari de când Putin a revenit la Kremlin în 2012. Mitingurile, unele neanunțate, au zguduit Moscova în ultima lună, sâmbăta trecută adunându-se până la 60.000 de oameni.

Poliția a întărit paza protestatarilor și a reținut mult mai multe persoane decât la manifestațiile anterioare. Poliția a reținut 136 la un protest de sâmbătă de la Moscova, care a fost autorizat de primărie, majoritatea fiind în custodie după ce s-au îndreptat către birourile administrației prezidențiale. Protestul anterior, pe 27 iulie, a dus la aproape 1.400 de arestări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri