Caută
Close this search box.

Miting 10 august. Ce fac după un an jandarmeriţa bătută şi col. Paraschiv, zis Fantoma albă

Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, cel care a coordonat, îmbrăcat în alb, jandarmii din Piața Victoriei şi Ștefania Nistor, jandarm în cadrul Brigăzii Speciale, cea care a fost înconjurată de mai multe persoane spre finalul serii, a fost lovită și i s-a furat pistolul din dotare. Sunt doar două dintre personajele evenimentelor dramatice de la mitingul din 10 august 2018, când manifestanţii paşnici au fost reprimaţi cu brutalitate.

Traseul celor doi s-a despărțit în ultimul an. Dacă Paraschiv a rămas șeful Brigăzii Speciale, Ștefania Nistor a fost mutată la Brigada 5 din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București, care se ocupă de întreținerea ordinii publice, potrivit Libertatea.

„Fantoma albă” este comandant la Brigada Specială de Intervenție “Vlad Țepeș” din cadrul Jandarmeriei; suma încasată în declarație de avere depusă în 2019, aferentă anului 2018, este blurată.

În ultima declarație de avere, cea din 2018, a declarat 110.000 lei câștigați, aproximativ 23.000 euro.

Jandarmeriţa bătută, Ştefania Nistor, lucrează la Brigada 5 Ordine Publică din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București

În septembrie – octombrie 2018, a mers acasă, “în satul Săliște, comuna Mălaia, Vâlcea, pentru a se reface în urma incidentelor”, spun sursele Libertatea.

Pe 29 noiembrie 2018, a făcut parte dintr-un grup de 38 de polițiști și militari decorați pentru diverse fapte deosebite de către ministrul de interne de la acea vreme, Carmen Dan.

Anul acesta, pe 18 iunie, a avut loc primul termen al dosarului la Judecătoria Sector 1:

“Având în vedere duritatea cu care am fost lovită (…) mi-am dat seama că viața mea a fost în pericol”, a arătat Ștefania Nistor în cererea de constituire de parte civilă, conform ziare.com. Următorul termen va avea loc pe 17 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri