Caută
Close this search box.

Afacerea Balastiera. Baronul dragnist Ionel Arsene controlează o parte din avuţia României

ionel Arsene

Afacerea cu materiale de construcții pentru drumuri și infrastructură civilă este controlată de o grupare din regiunea Moldovei apropiată de baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene și de șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Gigi Dragomir.

Din informațiile puse la dispoziție de sursele citate, o serie de firme controlate sau apropiate de Ginel Vlăsie, considerat săgeata lui Arsene, au câștigat mai multe licențe pentru exploatarea balstierelor în zona Moldovei.

Agenția pentru Resurse Minerale gestionează acordarea acestor licențe. Șeful agenției minerale ne-a transmis că nu este nimic adevărat și că fiecare licență se acordă în baza unui dosar solid.

Cel mai fidel baron local al lui Liviu Dragnea, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, ar fi ajuns să controleze o bună parte din activitatea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, așa cum au precizat surse din agenție. Asta pentru că Baronul de Neamț l-a impus în fruntea instituției pe Gigi Dragomir.

Contactat de G4Media.ro, Dragomir nu e negat că l-ar cunoaște pe Ionel Arsene, dar a adăugat: ”multă lume îl cunoaște pe domnul Arsene, asta nu înseamnă nimic altceva”.

Pe lângă licențele de explorare și exploatare a zacămintelor petroliere și de metale prețioase, instituția este decisivă pentru companiile de construcții. Asta pentru că Agenției Naționale pentru Resurse Minerale acordă licențele de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră și nisip, materiale fără de care stațiile de betoane nu pot funcționa.

Așa se facă că în ultimii ani, firme de construcție din Neamț au obținut tot mai multe licențe pentru a exploata cariere pe râurile din Moldova. ”Nu s-a acordat nicio licență fără să existe un dosar puternic. Toate licențele acordate de Agenție au fost acordate corect, vă asigur de asta. Este Corpul de Control în verificări și nu s-au descoperit probleme. Totul este în regulă”, ne-a declarat Gigi Dragomir. Acesta a ținută să mai adauge că informațiile care susțin că ar favoriza anumite firme sunt doar ”răutăți”.

Personajul Arsene

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, aflat în cercul intim de putere al fostului lider PSD, Liviu Dragnea, l-a impus în guvern pe Dănuț Andrușcă la Ministerul Economiei, între timp schimbat din funcție, și pe Gigi Dragomir la Agenția pentru Resurse Minerale.

Controlul asupra Agenției și l-a extins prin promovarea unor oameni din Piatra Neamț în poziții-cheie din Agenție. Directoarea economică, Carmen Tănase, Doinița Isache, la biroul juridic, provin din județul Neamț, Nicoleta Husaru, fost purtător de cuvânt al CJ Neamț a fost pentru câteva luni consilier.

După plecarea lui Andrușcă din Guvern, o serie de consilieri ai fostului ministru au fost preluați la Agenție

Firmele. Mai multe firme controlate direct sau având legături cu Ginel Vlăsie și gruparea Arsene câștigă licențe importante de exploatare a balastierelor. Acestea sunt: Aqua Park din satul Slobozia, județul Neamț, Mavgo Holding, Astral Trading SRL din Piatra Neamț, Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamț și Pro Invest din Piatra Neamț.

Aqua Park din satul Slobozia, județul Neamț

Gheorghe Vlasie, cunoscut sub apelativul de Ginel, este acționarul unic al societății specializate în lucrări de construcție. Firma a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 84 milioane de lei și un profit net de peste 15 milioane de lei.

Ginel Vlasie ar fi cumătru cu Ionel Arsene, așa cum ne-au precizat surse care i-ar cunoaște pe cei doi.

Afacerile companiei lui Gheorghe Vasile s-au multiplicat rapid în ultimii trei ani. Administratorul firmei este Roxana Alexe.

Firma extrage pietriș din balastiere situate în:

– albia minoră a râului Bistrița, comuna Săvineşti din județul Neamț
– albia minoră a râului Bistricioara, localitatea Ceahlău din județul Neamț
– albia minoră râului Siret din judeţul Bacău, mai precis din comuna Radomireşti
– extragerea argilei și a caolinului în comuna Buhoci, județul Bacău

Societatea are o stație de betoane în comuna Taşca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri