Caută
Close this search box.

Avocatul Toni Neacșu condamnă măsurile SUA împotriva familiei lui Liviu Dragnea: Sunt nedrepte!

liviu dragnea

Avocatul Toni Neacșu a comentat măsura luată de SUA împotriva familiei lui Liviu Dragnea, catalogându-le nedrepte și cinice.

Liviu Dragnea, împreună cu cei doi copii ai săi (Alexandra și Valentin), au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat fostul lider PSD.

Informația dată de Libertatea (care spune că Alexandra ar urma să fie expulzată din SUA, unde studiează la o facultate) este greșită pentru simplul considerent că d-ra Alexandra Dragnea se află în România, unde a găsit-o măsura luată de secretarul de stat american.

Dincolo de asta, în dreptul european nu este este permis ca membrii familiei să sufere pentru acuzațiile aduse unui alt membru al familiei. Regulile americane sunt diferite, dar asta nu înseamnă că nu sunt nedrepte și cinice.

În România orice interdicție de intrare în țară, cu excepția declarării unui diplomat ca persoană indezirabilă – non grata, se poate contesta la o instanță de judecată.

Nu știu cum este în SUA, sper să fie și acolo garantat dreptul fundamental de acces la o instanță, deși mă cam îndoiesc.

Probabil este de prisos să anticipez că Ministerul de Externe, cel care apără drepturile cetățenilor români în raport cu state terțe, nu va solicita nici un fel de lămuriri și cu atât mai puțin nu va încerca o deblocare diplomatică a situației, chiar dacă interdicția nedreaptă privește o persoană majoră, aflată deja de un an la studii în Statele Unite, cu viză legal obținută, care personal nu a fost implicată în nici un fel de afacere judiciară și care din întâmplare poartă numele familiei în care s-a născut, așa cum îl poartă toți copiii noștri”, a precizat avocatul Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Șase jurnaliști afgani, răpiți: Se negociază eliberarea lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri