Caută
Close this search box.

Năstase, despre criza politică: Pentru PSD, moțiunea de cenzură a devenit periculoasă

Adrian Năstase

Alegerile prezidențiale se apropie cu pași repezi și acestea prind țara într-o profundă criză politică. Guvernul, rămas acum cu o susținere fragilă în Parlament încearcă să găsească soluții pentru ieșirea din impas, dar conflictul și nu consensul domină viața politică din țară. Președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea interimarilor propuși de premierul Dăncilă, iar conflictul dintre palate a redevenit tema principală de discuție.

În acest context, fostul premier Adrian Năstase a indicat care ar trebui să fie prioritățile PSD în acest an. În viziunea sa, scena politică apare ca fiind foarte fărâmițată la ora actuală, iar moțiunea de cenzură a devenit cu adevărat periculoasă pentru social-democrați.

„În perspectiva alegerilor prezidențiale, scena politică îmi pare fărâmițată. Mă refer la zona de dreapta dar, mai ales, pe zona de stânga. Totuși, cred că sunt posibile viitoare coagulări.

Cred că ar trebui să existe un set de priorități acum. Parlamentul, cu geometria sa variabilă, va da răspunsuri privind stabilitatea guvernamentală dar și în legătură cu derapajele instituționale. Trebuie acordată o atenție sporită Brexit-ului, deoarece acesta poate genera efecte negative pentru românii plecați în Marea Britanie. Separat, ar trebui discutate modalitățile de depășire a sabotajului președintelui Iohannis, și aici mă refer la ne-numirea interimarilor și, ulterior, prezentarea în parlament a unui guvern reconfigurat politic.

Pentru PSD, moțiunea de cenzură a devenit periculoasă. Soluția este, cred eu, părăsirea politicii nehotărâte, a ezitărilor. Este necesară adoptarea unor politici clare, numirea unor oameni competenți în posturi importante, la partid și la guvern. Doar în felul acesta, PSD poate redeveni un magnet pentru grupuri dizidente și pentru altele care și-au anunțat candidați independenți”, a precizat pentru PSNews.ro fostul premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri