Caută
Close this search box.

Puii de urși ar putea fi hrăniți din drone, pentru a evita contactul cu oamenii. PROIECT

Un complex special de reabilitare a urșilor, unde vor fi aduse „exemplare problemă” din țară, urmează să fie înființat în județul Brașov. Puii urmează să fie hrăniți cu ajutorul dronelor, iar adulții vor primi mâncare din funicular, în așa fel încât să fie evitat aproape total contactul cu oamenii.

Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt intenționează să amenajeze, cu fonduri europene, la Brașov, un complex special de reabilitare a urșilor.

Directorul regiei, Dan Olteanu, a declarat, pentru Mediafax, că acest complex este gândit să fie amenajat pe Valea Timișului, unde ursul va putea trăi ca în condițiile din libertate.

Complexul se va întinde pe 61,2 hectare și va avea o capacitate de 100 de exemplare, 60 adulți și 40 de pui. Aici ar urma să fie aduși urșii condiderați problemă și care provin din toată țara.

„Complexul va fi împărțit în trei compartimente. Unul pentru adulți, unul pentru femele cu pui și unul pentru pui. Va fi și o zonă de carantină. Ne dorim să adunăm aici urșii problemă, cei care atacă la stână, care coboară în oraș după mâncare. Încercăm. Studiul de fezabilitate este aproape gata”, a declarat Olteanu.

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare de 1,9 milioane de euro. Inedită este metoda prin care vor fi hrăniți urșii.

„Intenția este să hrănim urșii astfel încât contactul cu omul să fie cât mai mic sau deloc. Astfel, am gândit două linii de funicular să ducem mâncarea adulților, în mai multe puncte. Pentru pui, mâncarea va fi dusă cu ajutorul dronelor”, a explicat directorul Regiei Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.

Olteanu a adăugat că acest complex ar fi gata în doi ani de la demararea lucrărilor.

La ora actuală, în Brașov sunt 102 urși, în condițiile în care efectivul optim este de 18. Numai anul acesta s-au născut 20 de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri