Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

„Domnul Băişanu mai e membru ALDE până luni, când va avea loc şedinţa Delegaţiei Permanente. Preocuparea mea nu e de dl Băişanu ca persoană. E vorba de orice membru ALDE care încalcă prevederile statutului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică miercuri seara, la TVR 1.

Alexandru Băişanu, invitat în platoul TVR 1, a intervenit în discuţie şi a afirmat că nu a plecat din ALDE, precizând că îl respectă pe Călin Popescu Tăriceanu, care îi este preşedinte.

„Nu am plecat. Nu e plecat nimeni. Altcineva are senzaţia că am plecat. Eu am un preşedinte pe care îl respect, pe domnul Tăriceanu”, a spus Alexandru Băişanu.

„Eu voi spune că, dacă pleacă cinci parlamentari deputaţi din grupul ALDE, se distruge şi grupul din Cameră, aşa cum s-a întâmplat la Senat.

Eu personal voi acţiona în instanţă această decizie a partidului, şi atâta vreme cât mă voi judeca cu partidul, apărându-mă de această violare, nu se va aplica decizia”, a afirmat Alexandru Băişanu la TVR 1, citat de Mediafax.

„Şi domnul Meleşcanu, şi doamna Graţiela Gavrilescu au votat pentru ieşirea de la guvernare. (…) Nu cerem sprijin la nimeni, că nu avem nevoie. Sigur, doamna Dăncilă încearcă cu orice preţ să restructureze ALDE. Este agresivă.

M-a intrebat azi cineva – mai e posibilitatea de a avea discuţii cu doamna Dăncilă şi i-am spus sigur că există, dacă renunţă la aceste idei proaste şi practic, atunci sigur că putem să stăm de vorbă. Altfel nu mai are nici un rost şi nu mai are sens să facem un dialog în condiţiile actuale”, a afirmat Tăriceanu.

„Doamna Dăncilă, alături de sfătuitorii ei să destructureze ALDE, doar, doar poate să evite necesitatea venirii în Parlament. În cazul în care găseşte nişte muşterii, aşa cum îşi imaginează ea, atunci poate să evite acest vot.

Eu spun că nu are cum să evite acest vot. Dacă ALDE nu îi dă acordul pentru ocuparea unei funcţii publice, acea persoană îşi pierde calitatea de membru în mod automat”, a conchis Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =