Caută
Close this search box.

Traian Băsescu: „Meleșcanu este gaga, înțelegeți?”

Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că propunerea ca Teodor Meleșcanu să preia șefia Senatului, cu sprijin PSD, „este cea mai mizerabilă propunere care se putea face”.

Asta înseamnă „ca și cum ai pune un rățoi care nu mai poate gândi, să îl pui popârcă în fruntea Senatului. Meleșcanu este gaga, înțelegeți?”, a spus Traian Băsescu.

Pe de altă parte, fostul președinte Traian Băsescu i-a dat o replică usturătoare fostului premier Victor Ponta, după ce acesta l-a acuzat că ar face jocurile Vioricăi Dăncilă. Traian Băsescu a declarat că Ponta este „un mincinos de profesie”, un om care trăiește din răspândirea de minciuni, unul dintre cei mai mari intriganți din politica românească, un tip fără caracter, fără principii, care-și urmărește exclusiv propriul interes. „Dincolo de asta nu cred că va mai demonstra nimic”, spune fostul președinte, care a mai avut conflicte cu Ponta pe finalul său de mandat, atunci când se punea problema coabitării.

În ceea ce-l privește pe Teodor Meleșcanu, fostul președinte – care în feburarie 2012 îl numea pe fostul ministru de externe în fruntea SIE – spune că „el a compromis politica externă”.

„Darămite să conducă Senatul, să devină al doilea om în stat, deci dacă asta e propunerea lui Dăncilă și dacă cea de mai înainte a fost afirmația lui Ponta puteți să puneți lucrurile cap la cap și să vedeți cât de mizerabile sunt jocurile în jurul PSD-ului și a Pro România, oamenii ăștia au trăit în minciună, trăiesc din minciună și în continuare și nu fac decât să facă, spun ei, jocuri”, a afirmat Traian Băsescu, luni, la Digi 24.

Meleșcanu „e un aspirator de funcții oricând”, a adăugat Traian Băsescu, care crede că prin această mișcare, Viorica Dăncilă i-a întins o capcană lui Victor Ponta.

„Ce să spun, Meleșcanu ar fi cea mai mare rușine a clasei politice românești, dacă va fi proptit în fruntea Senatului”, a completat Băsescu. El a mai spus că Victor Ponta este un „nemernic” care i-a adus atingere demnității persoanei răspândind în spațiul public o asemenea „aberație”, că Traian Băsescu ar susține-o pe Viorica Dăncilp.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Senatului. Forul legislativ nu a votat propunerea pentru funcția de președinte al Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri