Caută
Close this search box.

AEP a aprobat încă 270 de secţii de votare în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin hotărâre, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, încă 270 de secţii de votare în străinătate la alegerile prezidenţiale din acest an, potrivit unui comunicat transmis, duminică, Agerpres.

Astfel, numărul secţiilor de votare din străinătate aprobate până în prezent de AEP a ajuns la 714, din cele 838 de secţii de votare preconizate a fi înfiinţate la alegerile pentru preşedintele României.

Noile propuneri de secţii de votare au fost transmise de Ministerul Afacerilor Externe vineri.

Potrivit hotărârii AEP, numerotarea secţiilor de votare se realizează în continuarea numerotării secţiilor de votare prevăzute de Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente din 4 octombrie pentru aprobarea propunerilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe pe 3 octombrie, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare a acestora.

Hotărârea nr. 37/2019 a AEP prevede că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, hotărârea stabileşte că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, precum şi către formaţiunile politice care participă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri