Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, spune că președintele Iohannis are perfectă dreptate când afirmă că un ministru nu are voie la un interimat mai mare de 45 de zile. „Totuși, dacă nu a vrut să-i numească în alea 45 de zile, cine-i vinovat? prim-ministrul?” Zegrean este ferm convins că scandalul de pe scena politică se va termina abia la alegerile de anul viitor.

Augustin Zegrean reia firul evenimentelor scandalului dintre palate și concluzionează că Iohannis a încercat să „fenteze” numirea miniștrilor.

„Solicitarea nu este formulată astăzi, solicitarea a fost formulată demult, președintele a refuzat să numească interimarii, doamna ministru a sesizat CCR și Curtea Constituționala a spus așa: președintele va numi de îndată miniștri interimari.

Când s-a pronuntat Curtea, domnul președinte a spus că așteaptă să se publice decizia și acum vine și spune că e prea târziu.

Soluția este ca fiecare din cei implicați să-și facă datoria, așa cum scrie la Constituție. Ce se întâmplă acum la noi nu este nimic în spiritul Constitutiei și nici în litera ei”, a declarat Zegrean.

„Sigur că a intervenit între timp povestea asta cu moțiunea de cenzură, dar încă nu s-a judecat moțiunea de cenzură. Trebuia, de asemenea, ca prim-ministrul să meargă în Parlament să ceară aprobare pentru remaniere, nu s-a dus în Parlament”, spune fostul șef al CCR.

Zegrean susține că nu, cel puțin în acest moment nu este nicio șansă de concesie, din nicio parte și că singura variantă este moțiunea.

Domnul președinte, este clar, spune și Curtea că trebuia atunci să numească intermiarii, dacă nu i-a trimis atunci, acum spune că e prea târziu. Nu este nicio șansă de nicio concesie, cred că singura soluție este moțiunea asta de cenzură, dacă ar trece, dacă nu ar trece, o să fie și mai rău.

Vom aștepta până la alegeri. Eu am spus, cam de trei luni am spus, că așa o să o târâim până la alegerile din 2020. Președintele nu poate să demită prim-ministrul. Ce spune domnul președinte este corect, că miniștri interimari nu pot să fie decât 45 de zile, dar dacă nu a vrut să-i numească în alea 45 de zile, cine-i vinovat? Prim-ministrul? Acum începe interimatul, pentru că acum vor fi numiți. Nu au fost până acum”, conchide Augustin Zegrean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.