Caută
Close this search box.

Incendiile din California au scăpat total de sub control

Focare noi de incendii au apărut lângă Los Angeles, în peisajul deja de coșmar: casele ard din temelii și mii de oameni fug înspăimântați din calea flăcărilor.

Focul înghite hectar după hectar. Iar acolo unde echipele de intervenție reușesc cu greu sa îl stingă, e de ajuns un tăciune, o pală de vânt, pentru ca incendiul să răbufnească din nou, parcă mai puternic.

Biblioteca prezidențială a fost salvată cu greu. Pompierii au oprit zidul de foc la mai puțin de 100 de metri de locul unde sunt înmormântați fostul președinte american Ronald Reagan și soția lui, Nancy.

Incendiul s-a apropiat foarte mult și de clădirea în care se afla avionul prezidențial Air Force One pe care îl folosea Reagan.
Situația cea mai gravă e în sudul statului, unde se înregistrează cele mai puternice rafale de vânt, care ating 130 de km pe oră.
Nivelul foarte scăzut de umiditate și vegetația uscată sunt ca și cum s-ar pune gaz peste foc.Sezonul incendiilor face în mod regulat ravagii în California, însă frecventa acestora s-a accelerat semnificativ în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri