Caută
Close this search box.

Radu Paraschivescu, Dănuț Ungureanu, Stejărel Olaru, Olga Tokarczuk, Dorel Vișan, autorii cu vânzări record la Gaudeamus 2019

Radu Paraschivescu, Dănuț Ungureanu, Dorel Vișan, Stejărel Olaru, Olga Tokarczuk se numără printre autorii cu cărțile cele mai bine vândute la Târgul de Carte Gaudeamus 2019.

A XXVI-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti a avut loc între 20 şi 24 noiembrie, sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Peste 8.000 mp de standuri au găzduit sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri cu teme ce au acoperit un spaţiu vast, de la ficţiune şi suspans până la gastronomie şi poezie.

Grupul Editorial Corint a declarat că volumul ”Maria Tănase. artista, omul, legenda”, de Stejărel Olaru, drept cea mai solicitată carte de la stand la Gaudeamus. ” Stejarel Olaru ne ofera cu totul altfel de carte, remarcabila prin valoarea ei documentara si cuceritoare prin talentul literar cu care a fost scrisă”, a notat despre volum criticul Alex Ştefănescu. Lista de la Corint continuă cu ”Jaclyn Hyde”, de Annabeth Bondor-Stone şi Connor White, ”Politica viitorului. Tehnologia digitală şi societatea”, de Jamie Susskind, ”Până şi monştrii se spală pe dinţi”, de Jessica Martinello şi Gregoire Mabire şi ”Manuscrisele roşii ale magiei”, de Cassandra Clare.

Bestsellers Humanitas la Gaudeamus 2019 sunt ”Omul care mută nori. Şapte povestiri” de Radu Paraschivescu, ”Ludice. Exerciţii de umor criptic”, de Gabriel Liiceanu, ”Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute şi vorbite la ROMANIA, TE IUBESC!” de Cosmin Savu, Rareş Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu, Cristian Leonte, ”O călătorie prin univers. Astrofizica povestită” de Cristian Presura, cu ilustraţii de Ana Alfianu, în colecţia Humanitas Junior, ”Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)” de Lucian Boia.

Editura Tritonic îl are lider de vânzări pe Dănuț Ungureanu, cu thrillerul politic ”Experimentul Păpușa”. Acceași editură, la nonficțiune, are ”Analiza de intelligence, de la artă la știință”, autor Irena Chiru cea mai căutată carte. Printre titlurile vândute bine la Gaudeamus 2019 se numără ”Miercuri” de Daniel Timariu, ”Legea talionului” de Anamaria Ionescu, ”Sună-mă mâine” de Gabriel Klimovicz. La non ficțiune, titluri căutate au fost ”Iluzia idealului. Despre lumine perfecte și cele fezabile”, autor Adrian Miroiu și ”Y: Popular Culture & Identitate, autor Andreea Mitan”.

Editura Școala Ardeleană vine cu două cărți în topul vânzărilor de anul acesta: „Creierul și Mintea Universului” de Dumitru Constantin-Dulcan și „Cine-i păzeşte pe paznici? Gânduri de zi şi de noapte” de Dorel Vișan. Printre autorii cei mai bine vânduți s-au numărat Emanuel Tânjală cu  „Amintiri despre Țara Pierdută” de Emanuel Tânjală, Ioan-Aurel Pop cu titlul „Românii. Eseuri dinspre Unire” , Vasile Pârvan cu  „Datoria vieții noastre” și Vasile Pușcaș cu „Universitate. Societate. Modernizare. Idealul universității moderne la Cluj (1919-1945)”.

Editura Trei anunţă că la târg Cele mai vândute volume de ficţiune au fost cele care se află şi în topurile internaţionale. Cea mai căutată carte de ficţiune a editurii a fost ”Fata care trebuia să moară”, de David Lagerctantz (colecţia Fiction Connection, Editura Trei). În continuarea clasamentului, cititorii au stabilit ”Pasărea cu piept roşu”, de Jo Nesbø (serie de autor, Editura Trei), ”Acolo unde cântă racii”, de Delia Owens (colecţia Literary Fiction, Editura Pandora M), ”Un an şi o zi”, de Pascal Bruckner (serie de autor, Editura Trei) şi ”Fidelitate”, de Marco Missiroli (colecţia Literary Fiction, Editura Pandora M).

Dintre volumele de literatură română, vânzările editurii Polirom au fost dominate de ”Contaminare”, de Mihai Radu, ”Sonia ridică mână”, de Lavinia Branişte, ”Părul contează enorm”, de Dan Lungu, ”Homeric”, de Doina Ruşti şi ”Ultima cruciadă”, de Simona Antonescu.

Polirom cu edițiile străine a avut un record de vânzări cu volumul ”Poartă-ţi plugul peste oasele morţilor”, de Olga Tokarczuk, urmat de volumele din Colecţia Biografii romanţate: ”Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos”, de Simona Antonescu; ”Enescu. Caiete de repetiţii”, de Dan Coman; ”Brâncuşi sau cum a învăţat ţestoasa să zboare”, de Moni Stănilă; ”Caragiale. Scrisoarea pierdută”, de Bogdan-Alexandru Stănescu. Între primele titluri vândute se găsesc şi ”Cei rămaşi şi cei plecaţi”, de Parinoush Saniee, la egalitate cu ”Fetele Căpitanului”, de Maria Dueñas, ”Alte culori”, de Orhan Pamuk, la egalitate cu ”Vorbind în şoaptă. Viaţa privată în Rusia lui Stalin”, de Orlando Figes şi ”Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lume”, de Malala Yousafzai.

Dintre volumele Humanitas Fiction, cititorii de la Gaudeamus au ales în primul rând volumul lui Evgheni Vodolazkin, „Brisbane”, urmează romanul lui Eric Emmanuel Schmitt, „Doamna Pylinska şi secretul lui Chopin” , iar pe locul trei este cartea semnată de Władysław Szpilman, ”Pianistul. Amintiri din Varşovia, 1939-1945”. Clasamentul este completat de romanul lui Liu Zhenyun, „Nu mi-am omorât bărbatul” şi de volumul semnat de Melanie Benjamin, „Soţia aviatorului”.

Citește și: Mirel Rădoi, noul selecționer la numai 38 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri