Caută
Close this search box.

Cristi Puiu, selectat la Festivalul de la Berlin, cu filmul Malmkrog

Lungmetrajul ”Malmkrog”, în regia lui Cristi Puiu, coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia, Macedonia de Nord, a fost selectat în secţiunea competiţională Encounters, nou inclusă în ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 20 februarie-1 martie.

O călătorie prin timp şi gândire, ”Malmkrog”, care va fi proiectat în deschiderea noii secţiuni Encounters, este ”o creaţie majoră, un tur de forţă al cuvintelor şi al punerii în scenă, o frescă fascinantă prin precizie şi inventivitate”, se mai precizează într-un comunicat publicat vineri pe pagina festivalului, potrivit Agerpres.

Din distribuţia filmului fac parte Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot, Istvan Teglas.

FOTO: adevarul.ro

Scopul secţiunii competitive nou create este de a sprijini vocile proaspete din cinema şi de a cuprinde în programul oficial forme narative şi documentare diverse.

Un juriu alcătuit din trei membri va desemna câştigătorii în cadrul categoriilor ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor” şi ”premiul special al juriului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri