Caută
Close this search box.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copiilor arși de vii la Timișoara

Trei băieți și o fetiță, cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani, au fost găsiţi carbonizaţi de către pompierii veniţi să stingă focul. Părinții nu erau acasă, iar vecinii susțin că își neglijau copiii. Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş admite că a fost sesizată anul trecut, dar că „totul era în regulă”. 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere, în cazul celor doi părinţi ai căror copii au murit în urma unui incendiu la Timișoara. Trei băieți și o fetiță, cu vârste cuprinse între 4 luni și 6 ani, au fost găsiţi carbonizaţi de către pompierii veniţi să stingă focul. Aceştia au fost lăsaţi singuri acasă, în grija fratelui mai mare, de 14 ani, singurul care a reuşit să se salveze şi care este acum în spital intoxicat cu fum.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş recunoaște că a fost sesizată cu privire la un posibil caz de neglijare a copiilor și că familia era monitorizată de anul trecut. Rapoartele din teren au arătat că „totul este în regulă”, copiii erau bine îmbrăcaţi, hrăniţi şi îngrijiţi a declarat directorul instituției, Monica Truşcă.

În nici un caz nu trebuie tratate lucrurile cu atâta superficialitate. Nu realizăm un raport al unei anchete sociale doar pe baza hainelor pe care copiii le poartă și a mâncării pe care o mănâncă în fiecare zi, a declarat la RFI Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Telefonul Copilului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri