Caută
Close this search box.

Justin Trudeau: Avionul ucrainean a fost doborât de o RACHETĂ antiaeriană trasă de iranieni VIDEO

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că dovezile din prezent indică faptul că avionul ucrainean, prăbușit miercuri la scurt timp după decolarea de la Teheran, a fost, în realitate, doborât de o rachetă antiaeriană trasă de iranieni, informează CBC News.

„Avem informații din mai multe surse, atât din partea aliaților noștri cât și de la propriile noastre servicii secrete. Dovezile indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană”, a declarat Justin Trudeau, într-o conferință de presă, citat de Digi24.

Invocând date înregistrate de sateliţi, un oficial american a spus că avionul cu destinaţia Kiev era în aer de două minute când a fost depistată lansarea a două rachete sol-aer.

Acest lucru a fost urmat imediat de o explozie în vecinătatea avionului, a mai spus oficialul citat de Reuters. Cantitatea de căldură degajată de avion arată că acesta era în flăcări când s-a prăbuşit.

Însă doi oficiali americani, citaţi de Agerpres, au afirmat că Washingtonul crede că doborârea avionului, care s-a produs într-un moment de tensiuni în creştere între Iran şi SUA, a fost una accidentală.

Oameni de știință, profesori, medici, în avionul prăbuşit în Iran. De ce erau aşa mulţi canadieni

În catastrofa aeriană de la Teheran și-au pierdut viața 176 de persoane.

Avionul se îndrepta spre Kiev, însă cei mai mulți pasageri (138) aveau escală în Kiev, iar destinația finală era Canada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri