Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătății: L-am demis pe profesorul Mircea Beuran din funcția de șef al comisiei de chirurgie

Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat, marți, că l-a demis pe profesorul Mircea Beuran din funcția de șef al comisiei de chirurgie. Ministrul a mai spus că nu înțelege de ce a operat o echipă de rezidenți și nu echipa de gardă cu medici primari.

Ieri, managerul Spitalului Floreasca l-a demis pe Mircea Beuran din funcția de șef de secția. Noi l-am demis pe profesorul Beuran din funcția de șef al comisiei de chirurgie„, a declarat Victor Costache.

Ministrul Sănătății a mai declarat într-o conferință de presă că una dintre neregulile majore a fost faptul că, în cazul pacientei arsă în sala de operație s-a preferat să intervină trei medici rezidenți, din odinul șefului de secție și nu echipa de medici primari care era de gardă. Potrivit imaginilor video, un medic specialist s-a alăturat în ultima parte a intervenției.

În ceea ce privește oportunitatea biocidului utilizat pentru dezinfecție și care probabil a generat incendiul, este vorba de o substanță cu o concentrație mare de etanol, care are strictă indicație pentru spălatul mâinilor.

Ministrul Sănătății a mai precizat că s-a constatat și o eroare de subdiagnostic, pacienta respectivă nefiind alergică la iod, așa cum susține, profesorul Beuran, femeia având doar o alergie cunoscută la furazolidon.

Mircea Beuran dă în judecată Ministerul Sănătății și conducerea Spitalului de Urgență Floreasca, a declarat pentru MagnaNews fostul șef al secției de chirurugie III de la Floreasca, demis luni dimineața.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg din secția profesorului Mircea Beuran ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Primele concluzii ale anchetei demarată de Ministerul Sănătății spun că, în acest caz, este vorba de o eroare umană.

Citește și: Din culisele destituirii lui Beuran

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri