Alexandru Dedu, preşedintele FR de Handbal, a anunţat că începând de luni suedezul Tomas Ryde nu mai este antrenorul principal al naţionalei feminine a României, în urma deciziei Comisiei Tehnice a FRH.

Comisia a nominalizat în acelaşi timp patru tehnicieni români pentru cârma selecţionatei: Bogdan Burcea (SCM Craiova), Florentin Pera (SCM Râmnicu Vâlcea), Adrian Vasile (CSM Bucureşti) şi Aurelian Roşca (ex-Dunărea Brăila).

”Începând de azi, Tomas Ryde nu mai este antrenorul echipei naţionale şi vreau să mă folosesc de această ocazie pentru a-i mulţumi pentru tot ce a făcut pentru handbalul românesc în cele două mandate. Şi vreau să le spun tuturor că, în opinia mea, în conjunctura pe care o ştiţi bine, legat de Corona Braşov, de Cristina Neagu, care a venit după nouă luni de accidentare, de faptul că mai multe fete importante nu sunt în cea mai bună formă în momentul de faţă, rezultatul de la campionatul mondial, ieşirea din grupă, este unul meritoriu în această realitate.

Decizia Comisiei Tehnice mi se pare îndreptăţită în mare parte, cam aşa se întâmplă tot timpul, antrenorul plăteşte.

Au fost nominalizaţi patru antrenori pentru a-l înlocui pe Tomas Ryde, oameni cu care o să iau legătura în următoarele zile pentru că timpul este scurt şi trebuie să avem un antrenor la echipa naţională în cel mai scurt timp.

Deja programul echipei naţionale este alcătuit, datorită programului competiţional spaţiul de manevră este foarte mic, orice s-ar întâmpla, cu oricare aceşti patru domni antrenori, echipa naţională îşi vede de drum”, a declarat Alexandru Dedu la sediul FR de Handbal, după şedinţa Comisiei Tehnice – Subcomisia Tehnică senioare, potrivit Agerpres.

În următoarele zile, Alexandru Dedu va avea discuţii individuale cu cei patru antrenori nominalizaţi, pentru a afla dacă sunt disponibili pentru echipa naţională şi dacă acceptă salariul propus de FRH.

Antrenorul principal ales în urma negocierilor, care îşi va stabili singur staff-ul cu care va colabora, va fi apoi propus pentru validare într-o şedinţă a Consiliului de administraţie al FRH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here