Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat, luni seara, la Antena 3, că va ataca multe dintre ordonanțele de guvernul condus de Ludovic Orban în ultima ședință dinainte de moțiunea de cenzură. Prima pe care o va ataca Avocatul Poporului va fi ordonanța referitoare la privatizarea sănătății.

”Sunt cam opt sesizări care s-au înregistrat sau urmează să vină mâine-poimâine. Voi trimite la CCR Ordonanța privind legea sănătății. O consider de o gravitate extremă. Dreptul la sănătate e un drept fundamental. Avem dreptul de a primi asistență medicală la standarde corespunzătoare în unitățile de stat. Cred că miercuri o vom trimite la CCR.

Azi am trimis pe legea despre statutul cadrelor didactice. Sunt două aspecte pe care le considerăm neconstituționale. Primul vizează că este putere publică, nu instituție publică. Apoi urmează ordonanța privind alegerile.

Am primit o primă sesizare de la UDMR și s-ar putea să mai primim niște sesizări. Înțeleg că urmează o sesizare legată de ordonanța ANAF și una despre legea achizițiilor publice, referitoare la statutul judecătorilor. Noi nu putem să atacăm tot pachetul de 25 de ordonanțe, trebuie să le vedem după publicarea în Monitorul Oficial. De exemplu, la ordonanța pe sănătate într-un fel a intrat în ședința de guvern și altfel a ieșit din ședința de guvern.”, a declarat Renate Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =