Epidemia de coronavirus crează panică la Complexul Sportiv de la Snagov, după ce lotul național de kaiac-canoe ar urma să fie cazat acolo la întoarcerea din Italia.

Sindicatului Naţional Sport şi Tineret a dat publicității un comunicat în care se arată că angajaţii Complexului Sportiv de la Snagov sunt panicați de riscurile la care se expun și anunță că se încalcă regulile aplicate persoanelor care vin din Italia, țară în care epidemia de coronavirus a făcut deja șapte victime.

”În seara aceasta se întoarce din Italia, cu un avion de linie, lotul naţional de kaiac-canoe şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov. CSN Snagov a fost eliberat pentru cei care vin din Italia”, se arată în comunicat.

”Restul sportivilor au fugit astăzi din bază la aflarea veştii. Şedinţa cu salariaţii a fost una tensionată şi, având în vedere că oamenii sunt speriaţi de riscul la care se expun, au fost ameninţaţi cu concedierea şi s-au făcut presiuni ca nimeni să nu lipsească în perioada următoare”, se mai scrie.

”Ministrul Ionuţ Stroe şi directorul CSN Snagov obligă personalul să deservească sportivii ce vor veni din Italia, deşi riscul de a fi expuşi la infecţie cu coronavirus este major. Nu se respectă regulile aplicate celor care se întorc din Italia şi care sunt trimişi în carantină la domiciliu”, se mai notează.”Este inadmisbil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare”, se mai arată în comunicat.

”Materialul este trimis în urma solicitării membrilor noştri care ne cer sprijin. Vom sesiza ISU, Jandarmeria şi DSP cu privire la nerespectarea procedurilor în aceste situaţii şi punerea în pericol a salariaţilor”, se încheie manifestul.

”E o muşamalizare, aşa pare că se încearcă”

”Nu a existat nici către ei, nici către noi vreo informare oficială, nici verbală, nici telefonică, nici scrisă, să te poţi agăţa de ceva. E o muşamalizare, aşa pare că se încearcă. Ştim doar că sportivii aceia au fost în cantonament de la începutul anului în Italia, nu ştim oraşul, nu ştim nimic”, a declarat Andy Nagy, preşedintele SNST, pentru news.ro.

Italia este în acest moment cea mai lovită țară europeană de epidemia de coronavirus, în doar câteva zile înregistrându-se peste 210 cazuri de îmbolnăviri şi șapte decese, cele mai afectate regiuni fiind în nordul ţării. Mai multe meciuri de fotbal din Serie A au fost amânate, iar altele se vor desfășura cu porțile închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here