Caută
Close this search box.

LIVE VIDEO Urgenţă maximă! Un avion cu 130 de pasageri se chinuie de ore bune să aterizeze în Spania

UPDATE Avionul Air Canada a aterizat de urgenţă la Madrid.

Un avion Air Canada cu 130 de pasageri la bord se învârtește de câteva ore deasupra Spaniei. Aparatul tip Boeing 767 a decolat de pe aeroportul Barajas din Madrid, cu destinația Toronto.

După ce va fi ars suficient combustibil se va intoarce pe Barajas, unde va încerca o aterizare de urgență. Autoritățile spaniole sunt pregătite să intervină, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un Boeing 767 al cursei Air Canada AC837 având ca destinaţie Toronto (Canada), cu 128 de pasageri la bord şi care a decolat la ora locală 14.30 de pe Barajas, la 15 minute după redeschiderea aeroportului.

Sindicatul piloţilor spanioli SEPLA a scris pe Twitter, fără să citeze nici un fel de surse, că o parte din trenul de aterizare al avionului s-a desprins şi ar fi pătruns într-unul dintre motoarele avionului.

Cotidianul El Pais aminteşte că incidentul se produce la scurt timp după ce spaţiul aerian în zona aeroportului Adolfo Suarez-Madrid Barajas a fost închis, iar operaţiunile de pe aeroportul madrilen au suferit întârzieri după ce au fost detectate drone neautorizate în imediata apropiere.

Enaire şi aeroportul Barajas au pus la dispoziţie o pistă pentru ca avionul să poată ateriza. El Pais relatează că, în plus, comandantul aeronavei le-a transmis pasagerilor că totul este sub control.

”Vom ateriza pe aeroportul Barajos, însă avem rezervoarele pline cu combustibil, aşa că vom continua să zburăm până când vom mai consuma din combustibil pentru a fi mai uşori în momentul aterizării. Totul este sub control.

Acest avion are, în partea din spate a trenului de aterizare, opt roţi de fiecare parte şi am pierdut doar un pneu, prin urmare nu vom avea probleme să aterizăm, vă mulţumesc pentru răbdare”, a transmis pilotul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri