Caută
Close this search box.

MAE: Trupul neînsuflețit al românului împușcat în atacul din Hanau a fost repatriat

Trupul neînsuflețit al românului împușcat la Hanau, în Germania, în atacul din 19 februarie a fost repatriat, anunță într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit sursei citate, costurile repatrierii au fost asigurate din fondurile speciale alocate MAE pentru gestionarea situațiilor de criză consulară.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul reprezentanților Consulatului General al României la Bonn, a acordat asistență consulară familiei persoanei decedate, prin îndeplinirea tuturor procedurilor specifice în astfel de cazuri.

Ministerul Afacerilor Externe adresează mulțumiri companiei aeriene TAROM și reprezentanților aeroportului internațional Frankfurt pentru sprijinul acordat în demersurile de repatriere, membrii de familie ai victimei însoțind transportul funerar cu același zbor”, se mai arată în comunicatul MAE.

Context

Un tânăr de 23 de ani din comuna Singureni, judeţul Giurgiu, s-a numărat printre victimele atentatului din Germania. Primarul comunei, Marian Pătuleanu, a declarat după atentat că tânărul îi era nepot, se afla de 4-5 ani în Germania şi lucra cu acte în regulă.

”Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în maşina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în maşină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împuşcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. (…) Părinţii sunt în stare de şoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”, a declarat, pentru „Giurgiuveanul”, primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu.

Tobias R. a ucis, miercurea trecută, cu focuri de armă, zece persoane la Hanau, printre care un român. E cel mai grav atentat terorist din ultimele decenii în Germania comis de un extremist de dreapta. Alături de român, alte opt persoane – mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac – au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau. Atacatorul credea în diverse teorii conspiraționiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri