Deputatul USR Stelian Ion îi solicită ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sisteze procedura de numire a procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ şi a procurorului-şef DIICOT, după avizul negativ al CSM, potrivit Agerpres.

„Astăzi, propunerile pentru aceste funcţii au primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori din cadrul CSM.

Am tras semnale de alarmă cu privire la această problemă încă de la declanşarea procedurii de selecţie. Am arătat că primul pas care trebuia făcut era modificarea legii în acord cu recomandările MCV, prin adoptarea unei proceduri de numire a procurorilor de rang înalt pe criterii clare şi transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneţia, astfel încât influenţa politică să fie diminuată.

De asemenea, unele asociaţii profesionale ale magistraţilor au criticat modalitatea în care a procedat Ministerul Justiţiei şi au avut obiecţii chiar şi asupra persoanelor selectate”, arată deputatul Stelian Ion, într-o postare pe contul său de Facebook.

El adaugă că persoanele care vor deţine aceste funcţii trebuie să fie în afara oricăror suspiciuni şi să aibă şi girul corpului profesional din care fac parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.