În plină pandemie de coronavirus, cetățenii celor 164 de state afectate sunt în căutarea unui loc în care să se refugieze până când amenințarea va deveni istorie. Ei bine, acest refugiu există, însă e mult mai departe de cât v-ați putea închipui.

Vă vine sau nu să credeți, cel mai sigur loc în această perioadă este Stația Internațională Spațială a celor de la NASA, datorită măsurilor de siguranță de care beneficiază fiecare astronaut. Concret, agenția are grijă ca aceștia să nu contracteze niciun fel de virus sau bacterie pe toată durata șederii lor în ISS.

În plus, știm cu toții că fiecare membru al echipajului trebuie să urmeze o procedură extrem de strictă, pentru ca specialiștii Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale să se asigure că misiunea va decurge în condiții normale.

Vorbim aici despre o serie de teste fizice care se desfășoară, de regulă, cu 10 zile înainte de lansare și includ numeroase analize de laborator, în urma cărora să se constate că viitorii astronauți nu suferă de vreo boală contagioasă.

Dacă rezultatele sunt negative, se instituie o perioadă de carantină, pentru a vedea dacă respectivul a contractat un virus.
Conform procedurii, rezultatele tuturor acestor teste trebuie să fie pozitive, pentru ca operațiunea să poată merge mai departe. În caz contrar, persoana respectivă va intra în carantină timp de două săptămâni, pentru a limita contactul cu ceilalți membri ai echipajului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.