Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism – a înfiinţat o celulă de criză care gestionează şi propune soluţii pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, puternic afectaţi de răspândirea COVID-19 şi care, totodată, vine în ajutorul turiştilor, informează instituţia.

Această celulă de criză, înfiinţată din dispoziţia secretarului de stat Emil-Răzvan Pîrjol, este formată din specialişti din cadrul instituţiei, monitorizează şi analizează permanent problemele sesizate, asigurându-se că acestea se soluţionează în termen şi spre beneficiul celor implicaţi.

În cadrul şedinţei celulei de criză s-au stabilit măsuri suplimentare pentru păstrarea unui dialog permanent atât cu industria de turism, cât şi cu turiştii. De asemenea, au fost dezbătute şi solicitările venite din partea mediului privat care a invocat găsirea unor soluţii ce ar putea diminua consecinţele negative pentru industria ospitalităţii în contextul răspândirii COVID-19 pe teritoriul ţării noastre.

„La nivelul ministerului a fost creată o celulă de criză în cadrul căreia au fost elaborate propuneri de măsuri care au ca scop stimularea turismului şi care ar putea permite operatorilor să funcţioneze şi să aibă continuitate.

Au fost analizate soluţii de tipul: scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii pentru şase luni în caz de necesitate, scoaterea de sub incidenţa veniturilor salariale a mesei şi a cazării pentru angajaţi sau măsuri care prevăd posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanţă deja emise, începerea emiterii noilor vouchere de vacanţă în următoarele 10 zile pentru susţinerea turismului intern, cât şi posibilitatea emiterii voucherelor de vacanţă în extrasezon.

Totodată, a fost discutată şi nevoia unei campanii de promovare a vacanţelor în România”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, citat de Agerpres.

„Într-adevăr, avem o scădere importantă în ceea ce înseamnă rezervări, trafic de turişti. În Bucureşti, la nivel hotelier, se înregistrează o scădere de aproximativ 30% în gradul de ocupare, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea, România are un mare avantaj. În prezent, pe teritoriul ţării noastre nu există focare de infecţii majore, ceea ce înseamnă că se mai poate călători pe plan local. Sfatul nostru este ca lumea să fie calmă şi să aibă răbdare”, a spus Răzvan Pîrjol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here