Reuniunile din aprilie ale FMI şi Băncii Mondiale, care adună de obicei zeci de mii de persoane la Washington, se vor desfăşura în acest an într-un „format virtual” din cauza coronavirusului, au anunţat responsabilii celor două instituţii într-un comunicat comun, relatează AFP.

„Ţinând cont de preocupările în creştere în materie de sănătate legate de virus, conducerile FMI şi Băncii Mondiale, precum şi consiliile lor de administraţie, au convenit să pună în aplicare un plan comun pentru a adapta reuniunile din primăvara 2020 la un format virtual”, au declarat Kristalina Gheorghieva, directoarea generală a FMI, şi David Malpass, preşedinte al Băncii Mondiale, citaţi în text.

Cei doi lideri subliniază că sunt „profund preocupaţi de evoluţia situaţiei coronavirusului şi a tragediei umane” pe care o provoacă.

„Obiectivul nostru este de a ne servi eficient toţi membrii, garantându-le în acelaşi timp sănătatea şi securitatea participanţilor şi personalului la reuniunile de primăvară”, au mai precizat cei doi, potrivit Agerpres.

În cursul acestor reuniuni, FMI şi Banca Mondială publică previziunile lor actualizate privind creşterea economiei mondiale.

72 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =