Caută
Close this search box.

FOTO. Cu masca pe ochi în pandemie. Iresponsabili sau inconștienți?

O postare pe Facebook, din 29 martie, a reputatului jurnalist, om de sport și activist social Inocențiu Voinea, te face să te întrebi dacă ai văzut bine sau dacă nu cumva pandemia de coronavirus te-a obosit și speriat atât de tare, încât ți-ai pierdut – fie și numai temporar – uzul rațiunii.

Iar asta pentru că ți se prezintă modul halucinant în care, în plină criză socială și medicală, internă și internațională, onor consilierii locali ai Sectorului 3 București (nu toți din fericire, dar o bună parte dintre ei) înțeleg să consume banul public, atât cât a mai rămas, într-o perioadă în care pământul ne fuge de sub picioare și nu mai știm nimic din ceea ce ne așteaptă de la o zi la alta, ba chiar de la o oră la alta!

Iar ceea ce citim e halucinant.

Dar să-i dăm cuvântul lui Inocențiu Voinea, prin postarea sa ironic-amară de pe Facebook.

”Am avut astăzi ședința Comisiei juridice/administrație publică a Consiliului local. E o ședință în care se avizează proiectele de hotărâri ce urmează a fi adoptate de Consiliul local în plenul său. Cu tristețe vă spun că mulți n-au înțeles situația prin care trecem. Și n-au viziunea asupra a ceea ce va fi după. Parcă nu s-ar fi întâmplat nimic în lume. Într-un proiect, de pildă, se propune consult în grădinițe pentru toți copiii, în vederea depistării eventualelor tendințe supraponderale sau a deformațiilor de coloană. OK. Proiect bun, dar nu acum. Și poate că nici la toamnă, când nici nu știm cât de bezmetici vom ieși din criza asta. Sau, dacă vom ieși, vom fi într-o altă etapă a deprinderii măsurilor de protecție antivirală.

Apoi, se fac contracte pentru învățământul dual, fostele școli profesionale, care, în mare parte, pregătesc lucrători din domeniul HORECA. Un domeniu ce va fi grav afectat. Vor mai putea agenții economici să susțină financiar, ca parteneri, școlarizarea acestor copii? Nimeni nu face proiecții, nimeni nu construiește modele. Meeergem din inerție! Doar un singur proiect, dintre cele peste 30 de pe ordinea de zi, are legătură cu situația în care ne aflăm. Și acela, izvorât dintr-o dificultate de procesare a unor cereri. Cererile de renunțare la serviciile de salubritate ale agenților economici care și-au încetat activitatea în această perioadă și, pe cale de consecință, nu mai produc gunoi. Ca să nu se umple Primăria de astfel de cereri, se propune suspendarea dispoziției referitoare la „cantitatea minim facturată”. O chestiune tehnică, nu are rost să intrăm în detalii, dar, care, da, are legătură cu ceea ce trăim acum.

În rest, să mă bată Dumnezeu dacă înțeleg de ce trebuie să-i dăm înainte cu un patinoar pe acoperiș, idee care i-a trăznit mai nou primarului prin cap, și pentru care se mai întârzie cu un an mult trâmbițatul obiectiv Aquaventura, pentru care unora li s-a făcut deja dosar penal! Doamne, ce criză va veni! Doamne, ce bani puțini vor fi la buget, și ce nevoie vom avea să facem lucruri cu adevărat folositoare, și nu vom avea banii necesari, bani pe care îi cheltuim acum iresponsabil… O fi oare din cauza faptului că unii nu știu cum să folosească masca?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri