Caută
Close this search box.

Paramedicii din Hunedoara sunt costumaţi în zugravi, costume luate de la bricolaj

paramedicii din hunedoara

Paramedicii din Hunedoara, de pe echipajul SMURD Simeria, au fost trimiși luni la un caz în care pacientul prezenta probleme respiratorii. Fără echipamente de protecție, parmedicii și-au cumpărat un costum destinat zugravilor, de la un magazin de bricolaj. Cei de la 112 le-a spus că echipamentul e suficient și i-a trimis la caz.

Luni, conducerea Salvital, coordonatoarea activității SMURD în județul Hunedoara, a solicitat autorităților să aloce echipament de protecție paramedicilor. La circa 24 de ore de la acel moment, situația este aceeași.

Luni, echipajul SMURD Simeria a fost solicitat să preia un pacient de 51 de ani, din comuna Hărău. Bărbatul avea probleme respiratorii și se temea că ar putea avea coronavirus.

”Paramedicii au spus medicului din dispeceratul 112 că nu au primit echipamente de protecție de la Spitalul Județean de Urgență Deva, care este obligat conform protocoalelor SMURD și a legislației în vigoare să asigure aceste echipamente de protecție omologate. Au specificat că și-au achiziționat din banii loc combinezon de unică folosință și mască de protecție de la un magazin de bricolaj, dar nu e nicidecum echipamentul omologat pentru coronavirus. Medicul din dispeceratul 112 a spus că e suficient echipamentul lor improvizat și i-a trimis la caz”, a declarat Petru Mărginean, președintele Asociației Salvital.

Potrivit sursei citate, la finalul intervenției, paramedicii au anunțat DSP Hunedoara că au stat timp de mai multe ore în contact cu un bolnav suspect de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri