Caută
Close this search box.

Un medic recomandă tratarea termică a alimentelor înainte de a fi consumate

Prof. Dr. Olga Simionescu, șeful clinicii Dermatologie 1, Spitalul Clinic Colentina, recomandă tratarea termică a alimentelor înainte de a fi consumate, deoarece în acest riscurile transmiterii noului coronavirus vor fi reduse.

„Nu sunt studii foarte clare cât rezistă pe fructe și alimente. Dacă le spălăm, dacă le pregătim termic, scădem foarte mult riscurile de contaminare”, a declarat dr. Simionescu în emisiunea Marius Tucă Show.

În ceea ce privește fructele și legumele care se consumă nepreparate termic, doctorul spune că acestea trebuie spălate și apoi populația să se spele pe mâini cu apă și săpun.

„Virusul se transmite de la persoane infectate, chiar și de la cele asimptomatice. Se transmite din acele picături din secrețiile nazale, prin tuse, prin strănut, prin aerosol. S-au găsit studii că rezistă 3 ore în aer, rezistă 2-3 pe suprafețe chiar și de plastic și oțel, inclusiv de carton și se transmite prin contact. Dacă intrăm în contact cu acele suprafețe și nu ne spălăm pe mâini și ducem mâna la ochi, la nas, se transmite”, a spus medicul de la Spitalul Colentina.

Ea confirmă și teoriile potrivit cărora noul coronavirus se poate transmite prin intermediul bancnotelor. „Teoretic da, se poate transmite prin intermediul banilor. Mai multe voci au spus că ar fi de evitat să folosim cash-ul”, a declarat dr. Simionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri