Caută
Close this search box.

Cetăţenii din Odorheiu Secuiesc, avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT de prezenţa unui urs în zonă

urs

Prezenţa unui urs a fost semnalată, în noaptea de marţi spre miercuri, în municipiul Odorheiu Secuiesc, locuitorii din zonă fiind avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Potrivit Agerpres, prezenţa animalului a fost semnalată pe strada Rakoczi, la faţa locului fiind trimise un echipaj SMURD Odorheiu Secuiesc şi unul de poliţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că, la sosirea poliţiştilor, animalul nu a mai fost găsit în zona indicată.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a avertizat că la mijlocul lunii aprilie îşi vor face apariţia în apropierea zonelor locuite ursoaicele cu pui şi i-a rugat pe locuitori să anunţe prezenţa acestor animale şi să raporteze eventualele pagube produse.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei de Vânătoare SZILOS, Hadnagy Lehel, membru al grupului de lucru din CJ care se ocupă cu managementul peisajelor bio-culturale, a sfătuit populaţia să îşi ia măsuri de precauţie, care să ţină urşii la distanţă.

Măsurile de precauţie sunt importante, de aceea sfătuim populaţia să nu lase pe câmp, în curţi niciun fel de leşuri de animale, mâncare destinată câinilor sau orice tip de hrană, deoarece urşii sunt înzestraţi cu un simţ al mirosului foarte ascuţit„, a spus Hadnagy Lehel, citat într-un comunicat de presă al CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri