Caută
Close this search box.

Statele Unite: record de îmbolnăviri și decese din cauza coronavirusului

donald trump

La nivel global, Statele Unite sunt cele mai afectate, au înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri și de morți din cauza coronavirusului. Epidemiologii americani preconizează o nouă creștere bruscă a cazurilor de COVID-19 în urma protestelor din ultimele zile față de măsurile de distanțare socială și carantină.

Președintele Donald Trump anunță măsuri pentru suspendarea imigrației în încercarea de a limita răspândirea epidemiei de coronavirus.

Pe Twitter, Trump a citat ”atacul dușmanului invizibil”, așa cum îi spune el coronavirusului, și ”nevoia de a proteja locurile de muncă ale măreților cetățeni americani”.

SUA a fost deja de acord cu Canada și Mexic pentru a extinde restricțiile la graniță pentru călătoriile non-esențiale până cel puțin la mijlocul lui mai.

Călătoriile au fost de asemenea restricționate dinspre Europa și China, deși oamenii cu viză temporară de muncă, studenții și cei care călătoresc pentru afaceri sunt excluși de la această măsură.

În America, din ianuarie pana acum 787.960 de oameni s-au infectat, iar 42.364 dintre ei au murit. În statul New York estecel mai marenumar de infectati, a tria parte din toata America – 253.311, dintre care au murit 18.653, potrivit datelor Universitatii John Hopkins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri