Caută
Close this search box.

Tomac cere crearea unui portal cu informații în timp real despre COVID-19

eugen tomac

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, solicită autorităților transparență totală în privința pandemiei de coronavirus.

De aceea, Eugen Tomnac îi cere ministrului de Interne, Marcel Vela, să creeze un portal cu informații în timp real despre COVID-19, defalcate pe județe, localități, cartiere și străzi.

Președintele PMP cere autorităților într-o scrisoare deschică să le dea dreptul cetățenilor să se poată informa în orice minut despre situația din țară, nu doar o dată pe zi, la ora 13.00, când Grupul de Comunicare Strategică prezintă bilanțul pe ultimele 24 de ore.

De asemenea, PMP cere ca în orașele mari să fie menționate chiar și strada și scara una delocuiște persoana diagnosticată cu coronavirus, pentru ca vecinii să poată lua cele mai drastice măsuri de protecție.

„Ținând cont de înrăutățirea situației la nivel național, numărul persoanelor infectate fiind în continuă creștere, vă solicităm să creați, în cursul acestei săptămâni, un portal pentru prezentarea în timp real a statisticilor legate de incidența coronavirusului COVID-19”, spune Tomac.

În opinia șui Tomac, portalul ar mai trebui să conțină informații și despre vârsta decedatului și data exactă la care a murit.

Aceleași reguli ar trebui să fie aplicate și pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare, mai spune Eugen Tomac.

„În aceste zile, transparența și informarea precisă a cetățenilor poate ajuta la salvarea de vieți. Avem nevoie de implicarea tuturor cetățenilor în combaterea cât mai eficientă a acestui inamic invizibil, prin urmare vă adresăm solicitarea de a da curs propunerii noastre”, încheie Eugen Tomac, președintele PMP.

Amintim că în România, în acet moment sunt raporatete 2.460 de cazuri de contaminare cu COVID-19., 85 de oameni decedați, dar și 252 de pacienți vindecați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri