Caută
Close this search box.

Bușoi, către Timmermans: Voi susține Green Deal, dar numai după ce Comisia Europeană va evalua corect efectele crizei COVID-19 asupra economiilor europene

Europarlamentarul român, Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), a discutat, vineri, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre Green Deal.

Oficialul de la Bruxelles a subliniat că Green Deal rămâne un obiectiv strategic pe termen lung al blocului comunitar care, susține Timmermans, ar putea reprezenta o bună ocazie pentru relansarea economiei Uniunii Europene, afectată de pandemia de coronavirus.

”Am prezidat, astăzi, ședința Comisie pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, care l-a avut ca invitat principal pe Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene. Domnia sa a subliniat că Acordul Verde European (Green Deal) rămâne obiectivul strategic pe termen lung al Uniunii Europene și poate reprezenta, în opinia sa, o oportunitate excelentă pentru relansarea economică a Uniunii.

Prin investițiile în tehnologii curate, verzi, în tehnologii ale viitorului, industria UE își va crea un avantaj important în competiția de pe piața internațională”, a precizat Cristian Bușoi, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul român l-a asigurat pe vicepreședintele Comisiei Europene că ITRE va susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal, însă a insistat că este foarte important ca executivul comunitar că pună la punct un studiu de impact cu privire la reducerea emisiilor de carbon cu 50 – 55% până în 2030, ”care trebuie să țină cont în mod obligatoriu de efectele crizei COVID-19”.

FOTO: Facebook

„Voi susține obiectivele pe termen mediu și lung ale Green Deal, dar numai după ce ??Comisia Europeană va evalua efectele crizei COVID-19 asupra economiilor europene (…).

Trebuie ca industria europeană: sistemele energetice, industriile poluante, industria transportului, agricultura să poată să absoarbă în continuare investițiile și să fie ajutate să facă față presiunii de a se alinia la obiectivele Green Deal, fără a pune în pericol locurile de muncă și fără a exista riscul creșterii prețurilor la energie electrică, combustibili, alimente, autoturisme sau alte produse și servicii”, a mai scris Cristian Bușoi în mesajul publicat pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri