Caută
Close this search box.

OMS solicită Chinei invitaţie pentru a participa la investigaţiile privind originile animale ale coronavirusului

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), acuzată de Statele Unite ale Americii că nu a sesizat imediat pericolul noului coronavirus, a lansat vineri un apel la adresa Beijingului, solicitând să fie invitată să participe la investigaţiile cu privire la originea animală a noului coronavirus, transmite AFP.

„OMS doreşte să lucreze alături de partenerii internaţionali şi, la invitaţia guvernului chinez, să participe la investigaţia cu privire la originile animale (ale noului coronavirus)”, a declarat pentru AFP Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de Agerpres.

OMS, care până în prezent a lăudat modul în care Beijingul a gestionat criza, a precizat vineri că „înţelege că o serie de studii care vizează o mai bună înţelegere a originii epidemiei din China sunt în prezent planificate sau în curs de derulare”.

Însă „OMS nu participă în prezent la aceste studii din China”, potrivit purtătorului de cuvânt.

La sfârşitul lunii ianuarie, o delegaţie OMS condusă de directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a deplasat la Beijing pentru o întâlnire cu preşedintele Xi Jinping şi au convenit asupra unei vizite în China a unei echipe internaţionale de oameni de ştiinţă care să cuprindă şi experţi din cadrul OMS.

Cu câteva zile înainte, pe 20 şi 21 ianuarie, experţii din cadrul Biroului OMS din China au putut face o scurtă vizită pe teren în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri