Cetățeni și chiar oameni politici sunt printre autorii a zeci de sesizări trimise către Avocatul Poporului privind măsurarea temperaturii la intrarea în spații publice închise, precum magazine și instituții.

„Sunt zeci de sesizări de la cetățeni, oameni politici și nu numai” privind măsurarea temperaturii la intrarea în spații închise, unde există o aglomerare de oameni.

Acestea sunt în studiu, urmând să ia o decizie dacă să sesizeze Curtea Constituțională, a declarat Renate Weber la Digi24.

Reclamanţii spun că măsura de triaj epidemiologic împotriva răspândirii COVID-19 este intruzivă sau le încalcă drepturile.

Deputatul USR, Stelian Ion, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, nu crede că sunt întemeiate reclamațiile oamenilor care contestă măsurarea temperaturii lor corporale.

„Mi se pare că se caută nod în papură pentru cel căruia îi este luată temperatura printr-un mijloc absolut neinvaziv. Nici măcar nu te atinge cu nimic.

E vreun secret, vreo chestiune foarte intimă ce temperatură ai într-o situație în care suntem într-o criză de sănătate publică?”, se întreabă Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here