Caută
Close this search box.

Adrian Severin spune lucruri de necrezut despre Raed Arafat

Adrian Severin

Atac violent al lui Adrian Severin la adresa lui Raed Arafat, pe care îl susţinea inclusiv în stradă până acum câteva luni. Severin face referiri inclusiv la originea siriană a lui Raed Arafat, susţinând că acesta nu înţelege democraţia.

„Dacă am cerceta puţin biografia doctorului Arafat, am constata două lucruri. Iar acestea ar lămuri multe. Primul este că a avut o viaţă cu suişuri şi coborâşuri, cu ameninţări şi salvari, cu succese şi contestări care justifica pe deplin paranoia de care este afectat în prezent.

Sentimentul că o mare parte a populaţiei, care cândva îl susţinea, nu îl înţelege, deşi el este convins că are dreptate, îi amplifica boala. Căci, da, pentru cei care îl urmăresc cu atenţie şi luciditate, el prezintă azi toate simptomele unui om bolnav. Mai exact ale unui paranoiac.

Al doilea aspect tine de împrejurarea că prin origine etno-culturala şi prin profesie nu are apetenţa democraţiei. Există o genetică a populaţiei. Or, dr. Arafat are în gena sa culturală preceptele despotismului oriental. El s-a născut şi s-a format în sânul unui popor pentru care democraţia – care înseamnă transparentă, dâre de socoteală, pluralism, control reciproc şi contraponderi – este străină sau, în cel mai bun caz, o marfă de import”, susţine Adrian Severin, într-o postare de pe Facebook.

„Având aceste trăsături – pe care nu avem de ce le reproşa – dr. Arafat nu are de ce se adresă direct populaţiei. Nu noi suntem interlocutorul său legitim. Interlocutorul său şi al nostru sunt decidenţii politici. Ei trebuie să îl asculte, să consulte alţi experţi din diferite domenii, să decidă şi să ne comunice decizia luată, urmând a răspunde pentru ea.

Aceşti decidenţi îl exploatează în orb pe dr. Arafat. Ştiind că paranoicii sunt convingători, că medicii sunt mai credibili decât politicienii şi că Arafat, în concret, deţine un mare rezervor de simpatii populare, l-au lăsat să iasă în faţă pentru a ne băga în oase frică, el iar nu ei, şi în cap credinţă, el iar nu ei, că doar lipsirea de libertăţi ne poate salva. Şi el, sărmanul, ne comunica deciziile lui, iar nu ale lor, deşi numai deciziile lor, iar nu ale lui, au forţa obligatorie şi ne afectează viaţa”, mai afirmă Severin.

În februarie, Severin a participat la un miting în Piaţa Victoriei în care participanţii au scandat „Beuran şi Arafat, Sănătatea a salvat!”.

Un răspuns

  1. Just și la obiect. Postarea dovedește o analiză profundă și pertinentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri