Caută
Close this search box.

Revine starea de urgență în România? Ludovic Orban a spus-o: ”De ce am introdus obligativitatea”

România se află în stare de alertă, după ce starea de urgență a fost ridicată pe 15 mai. Această stare de urgență a fost declarată, însă, de două ori anterior, pe 15 martie și pe 15 aprilie.

Măsurile de relaxare care au fost luate zilele acestea de autorități pe 1 iunie, în contextul crizei medicale a coronavirusului, nu au dus la o creștere a numărului de îmbolnăviri.

Deocamdată, cel puțin, ”lucrurile par a fi în regulă”, constată Ludovic Orban, însă premierul recunoaște că are și emoții. Oamenii nu au înțeles, încă, de ce s-a introdus obligativitatea măsurării temperaturii, această decizie fiind una prin care cetățenii să fie ajutați tocmai pentru că nu sunt, întotdeauna, preocupați de acest lucru.

„După 15 zile (n. red. – de la ridicarea stării de urgență pe teritoriul României), lucrurile par să fie în regulă, măsurile de relaxare nu au dus la o creștere a numărului de îmbolnăviri. Acum, în schimb, vă spun că am emoții. Vă spun de ce, vă dau câteva exemple: De ce am introdus obligativitatea măsurării temperaturii? Mai mult ca să îi ajutăm pe oameni. Pentru că un om nu e întotdeauna foarte preocupat, nu își măsoară mereu temperatura, nu e atent la simptome, dacă se duce într-un spațiu, când se duce la serviciu sau când se duce la supermarket și i se măsoară temperatura. O altă chestiune, de ce trebuie să înregistreze patronii teraselor datele celor care fac rezervarea? Păi lucrul ăsta se întâmpla și înainte. Deodată lumea a uitat că înainte dacă cineva făcea o rezervare…”, a spus premierul României.

Trecerea la starea de alertă și la unele măsuri de relaxare nu înseamnă că, în funcție de evoluția pandemiei, nu pot fi luate, din nou, măsuri restrictive. Din fericire, până acum, situația este sub control, spune premierul, însă riscurile există, într-un scenariu extrem putându-se ajunge, iarăși, la starea de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri