Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în legătură cu comportamentul deputatului PSD Adrian Solomon, care l-a jignit pe un vânzător de la fast-food care îi ceruse să își pună masca de protecție, potrivit informațiilor G4Media.ro. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de președintele Consiliului, Csaba Asztalos.

Adrian Solomon a intrt în localul din Centrul vechi al Capitalei fără mască, moment în care casierul i-a spus „Puneți-vă, vă rog, masca”, potrivit înregistrării video publicate de Digi24.

În acel moment, Solomon a început să îl jignească pe casier și să utilizeze remarce xenofobe, cu trimitere la originea acestuia: „Băi Mustafa (…) ești în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Băi, panaramă!”

Solomon a continuat: ”Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine? Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”.

240 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here