Caută
Close this search box.

Reguli mai stricte pentru terasele din Centrul Vechi, propuse de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei propune noi reguli pentru terasele din Centrul Vechi, după numărul mare de cazuri de COVID-19.

Este vorba despre prevederi ale unui proiect gândit de autoritățile din Capitală, care are însă nevoie de votul Cosiliului General.

Patronii trebuie să asigure o distanță de cel puțin 4 metri între mesele localurilor, dar și delimitări mai clare. Clienții cred că noile modificări îi vor proteja mai bine de posibile infectări cu noul virus.

Primăria Capitalei vrea ca în această perioada de criză sanitară centrul distracției din București să fie și unul mai sigur. Astfel, în Centrul Vechi distanțarea socială ar trebui să crească, iar aglomerările pentru urmărirea unei partide de fotbal, de exemplu, ar urma să dispară.

Potrivit noilor reguli, între terasele aflate pe trotuare diferite va trebui lăsată o distanță de 4 metri, iar fiecare local va avea un marcaj în jurul lui, trasat de Administrația Străzilor.

În cazul teraselor aflate pe același trotuar, acestea trebuie despărțite de un plexiglass sau printr-un gard cu jardiniere, cu înălțimea de cel mult 1,5 metri, potrivit TVR.

Comercianții din Centrul Vechi spun că noile norme nu vor face decât să alinieze standardele deja respectate de cei mai mulți dintre ei.

Același proiect prevede că la terase nu vor mai fi puse vitrine sau frigidere, iar televizoarele nu vor mai putea fi scoase din localuri pentru ca oamenii să urmărească meciuri de fotbal, cu excepția evenimentelor sportive foarte importante.

Mașinile care aprovizionează aceste localuri vor avea un orar stabilit între 06.00-10.00. În afara acestui interval orar se va plăti o taxă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri