Un caz de-a dreptul șocant și  ABSOLUT incredibil ne zguduie pe toți și  face înconjurul lumii. Judecătorii din statul Espirito Santo, Brazilia (n.r.: ce ironie!), au autorizat posibilitatea ca o fetiță de 10 ani să facă avort, însă doctorii refuză să aplice decizia.

Potrivit globo.com, fata ar fi rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei.

Cazul a ieșit la iveală în data de 8 august, după ce minora a fost dusă de urgență la spital în municipiul San Mateus cu simptome specifice sarcinii.

Ajunsă în fața medicilor, fetița a spus că a fost abuzată sexual de unchiul ei în repetate rânduri, încă de la vârsta de 6 ani și că nu a spus nimic pentru că a fost amenințată.

În urma unei ecografii, s-a descoperit că fata se află în a 22-a săptămână de sarcină. Această speță îngrozitoare a ajuns în mâinile magistraților din Espirito Santo care au decis întreruperea imediată a sarcinii.

Judecătorii spun una, medicii susțin alta Pe 15 august, minora a ajuns din nou la spital, de data asta în orașul Vitoria. Personalul medical a refuzat să pună în practica decizia luată cu celeritate de judecători motivând că vârsta pe care o are viitoarea mămică nu este prevăzută în realizarea avorturilor.

Potrivit Codului Penal din Brazilia, avortul este permis în trei ocazii: sarcină produsă în urma unui viol, care se poate întrerupe până la maximum 22 de săptămâni; riscul de viață pentru gravidă; anencefalia fătului.

Magistrații au găsit o chichiță legislativă din 2005 în care este prevăzută posibilitatea realizării avorturilor și după depășirea celor 22 de săptămâni de sarcină.

Mai mult, înfăptuitorii justiției au scris în sentință că decizia de a avorta îi aparține în primul rând fetei, iar aceasta este una suverană, chiar dacă nu este încă majoră.

Aceștia au mai notat în motivare că atunci când i se pomenește de sarcină, fata suferă enorm, țipând și plângând.

Fata a fost dusă într-un alt stat brazilian pentru a putea să scape de această povară cu care s-a trezit peste cap la doar 10 anișori. În tot acest timp, poliția îl caută pe unchiul care a violat-o, care riscă ani grei de pușcărie pentru viol și alte delicte.

206 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here