Caută
Close this search box.

Ciolacu susţine că Guvernul pregăteşte un plan de austeritate pentru anul viitor

ciolacu

Guvernul Orban ar pregăti un plan de austeritate pentru anul viitor, iar liberalii ar dori să taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor, acuză liderul PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democraţilor promite că PSD se va opune în Parlament oricăror măsuri de acest fel.

„Liberalii taie cu 50% tichetele de grădiniţă ale copiilor! Nici pentru ei nu mai au bani. Este încă un semn că, dacă rămân la guvernare, pregătesc un plan de austeritate pentru 2021!
O spun răspicat: PSD se va opune în Parlament oricăror măsuri de acest gen! Fiindcă PSD luptă pentru a proteja veniturile românilor, în timp ce liberalii doar mută banii ţării în propriile buzunare!” a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.
Liderul PSD mai spune că „românii trebuie să le dea un semnal ferm că aşa nu se mai poate – atât în alegerile locale din 27 septembrie, cât şi la cele parlamentare!”.
Ciolacu ataşează postării un document cu reglementările din OUG privind modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, care aduce noi reglementări privind programul „Şcoala după şcoală”.
Cum motivează Executivul actul normativ: „(…) forma aprobată a legii presupune un efort bugetar de aproximativ 3,8 mld lei/an, pentru un număr de 1.280.000 de beneficiari şi o valoare a tichetului educaţional de 400 de lei/beneficiar/lună, dar şi datorită faptului că, pentru o parte dintre beneficiari, respectiv pentru preşcolari, activităţile de tip ”şcoală după şcoală” nu sunt potrivite cu profilul nevoilor de activităţi educaţionale necesare formării competenţelor educaţionale”.
Actul normativ poate fi accesat AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri