Facebook a declarat vineri că a blocat pe platforma sa și pe Instagram conturile grupului american de extremă dreapta Patriot Prayer, implicat în violențele din Portland din ultimele săptămâni, potrivit AFP.

În acest oraș mare din nord-vestul Statelor Unite, manifestanții au protestat fără încetare împotriva brutalității poliției de la moartea lui George Floyd la sfârșitul lunii mai.

Dar timp de săptămâni întregi, susținătorii lui Donald Trump, inclusiv membrii grupurilor Proud Boys sau Patriot Prayer, au provocat în mod regulat activiștii mișcării anti-rasiste Black Lives Matter.

Un membru al Patriot Prayer a fost împușcat sâmbătă. Suspectul principal, care pretindea că este „100% Antifa”, a murit cinci zile mai târziu când a fost arestat de forțele federale.

Facebook a declarat că a eliminat paginile grupului în conformitate cu o actualizare recentă a politicii sale pentru a reduce mai bine răspândirea mișcărilor care incită la ură și violență.

La mijlocul lunii august, gigantul rețelelor de socializare a interzis sau a impus restricții asupra mii de conturi de extremă dreapta, în special legate de mișcarea „QAnon”, care promovează un set de teorii conspiraționiste legate de ”persecutarea” lui Donald Trump.

„Am văzut creșterea mișcărilor care, deși nu organizează în mod direct violența, sărbătoresc acte violente, arată că dețin arme și sugerează că le vor folosi sau au fani susceptibili la un comportament violent. ”, a explicat grupul californian într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.